Valeria

четвер, 15 серпня 2013 р.

Хошимін. В'етнам.

До моїх планів на майбутнє входить подорожувати та пізнавати світ ,але це буде тоді коли я вивчусь.Зараз я можу лише дивитися фото різних країн та читати про них щось цікаве.
Однією з країн яка припала мені до вподоби є В'єтнам місто Хошимін.



Після утихомиреного Фу Куока Хошимін (колишня Сайгон) здається містом з божевільним темпом. Тисячі мопедів, натовпи туристів, повна відсутність правил дорожнього руху, все навколо світиться! Всюди гірлянди, лампочки, світлодіоди, і від цього абсолютно пропадає відчуття ночі.



У Хошиміні відчувається вплив різних культур і часів. З одного боку, це сучасний мегаполіс, в якому багато хмарочосів, офісних центрів і модних бутиків. З іншого боку, присутній дух європейської культури, так як В'єтнам був майже 100 років французькою колонією. Кращі французькі архітектори створювали тут театри, мерії і ратуші. Є навіть Нотр Дам де Сайгон і старовинна пошта. А коли снідаєш на маленьких французьких бістро, то й зовсім створюється враження, що ти в Європі.


Є ще й третя грань Хошиміну, про яку не можна не згадати. Це його власна культура. У місті чимало найкрасивіших храмів буддистів, традиційний чайних і ресторанів в'єтнамської кухні. На вулицях крім мопедів часто проїжджають моторикші, а в сувенірних магазинах багато виробів з чорного дерава, які вирізають прямо на ваших очах.

Загальне враження від міста дуже тепле, тому що в ньому кожен може знайти щось для себе, щось рідне саме йому.













Немає коментарів: